Megjelent a Szaku 22!

Bio-show

Egy harmincéves férfi feltalálta a lehető legmacerásabb sólepárlási módszert – tudtuk meg az Asahi híradásából. Hirakava Súicsi igazán tudja, mi fán – mi bambusztornyon – terem az ízesítés, különösen, ha konyhasóról van szó. A férfi korábban szakácsként dolgozott, mostanában azonban már csak a nátrium-kloriddal foglalkozik. Saját márkája, a „Mataicsi” lepárlásához hatalmas bambusztornyot épített. Minden egyes kilóban rengeteg élőmunka fekszik, a férfi azonban állítja, hogy az ő „szárított tengervize” sokkal ízletesebb, mint az ipari lepárlókból származó közönséges konyhasó.
Hirakava először is megvárja, amíg egy derűs, nyugodt napon a tenger a lehető legtisztább lesz. Ilyenkor merít vizet, amit a nyolc méteres bambuszemelvények tetejére önt. A víz lassan lecsorog a természetes anyagból készült szűrőkön át, közben persze folyamatosan párolog. A lecsepegő vizet ismét felpumpálják a torony tetejére – tíz teljes napon keresztül. Ekkorra már 10-13 százalékos sótartalmú elegy jön létre az eredetileg 3%-os tengervízből.

A japán lányok legféltettebb titkai

A Rank Kingdom című tv műsor megkérdezett 250 japán lányt a tokiói Sibuja kerületben arról, mi az a tíz dolog, amit a leginkább el szeretnének titkolni barátjuk elől.

Related posts