Megjelent a Szaku 22!

Sikeres nyári edzőtábor, iráni vendégekkel

IKO-Matsushima Csoport
Tardos, 2005. július 11-16.

Magas rangú iráni vendégek jelenlétében edzettek az Oyama Karate Kyokushin Hungary szervezet karatékái a Tardoson megrendezett nyári edzőtáborban. A két 5. danos iráni sportvezető, shihan Afshin és Shihan Darius Magyarországra érkezése is jól jelzi a shihan Borza József által vezetett szervezet nemzetközi elismertségét. Az IKO-Matsushima Csoport iráni ágának erejét jelzi az a tény is, hogy a novemberi világbajnokság első három helyét mind iráni versenyzők szerezték meg. Az országvezetők tehát oktatási, instruktori feladataik mellett azzal a nem titkolt szándékkal érkeztek Tardosra, hogy tapasztalatokat szerezzenek a hazai kyokushin módszertanából.
A táborban Shihan Borza József (5. dan) szakmai irányításával zajlottak az edzések, melyekre naponta 4 alkalommal került sor. A szokásos napi 3 edzést éjszakai tréningek
egészítették ki. A résztvevőkre nehezedő fizikai terhelés mellett tehát jelentős pszichikai nyomás is jellemezte a tábort. Főként a vizsgára készülőket terhelte meg a viszonylag kevés pihenés és a folyamatos edzésmunka.

K-1 döntő 2000

Ernesto KO-k nélkül is győzni tudott – ő a millenniumi király

Igazán nagy fordulatokat hozott a K-1 életében a 2000. évi finálé. Sok új dolog történt: ismételten továbbléptek a szervezők, jól láthatóan tovább fokozódott a K-1 népszerűsége, a benne forgó pénz mennyisége is nőtt.
Az első körben azonnal a tavalyi finálé ismétlődött. Ernesto Hoost (Hollandia) és Mirco Cro Cop (Horvátország) csapott össze.
Ernesto volt a kezdeményezőbb az első menetben, jó combrúgásokat helyezett el a „Policeman” lábán, akinek egy nem túl hatékony baltarúgás volt a leglátványosabb megmozdulása. Egál, enyhe Ernesto fölénnyel. A második menet igen hasonlatos, láthatóan sok energiáját leköti Cro Copnak, hogy védje a combját. A horvát sokat fog, kevés az akció. Egál. A harmadik menet dettó. Minden bírónál 30-30.
Az extra felvonásban is sok a fogás, amit főként a horvát kezdeményez. Egyébként is általában egyezik, de most kissé le is merevedik a keze a fogásokban. Ernesto jobbára kézzel talál. Nem volt szép meccs. 10-9, 10-9, 10-9, Ernesto – akinek nem felhőtlen az öröme. Ez után az év után sokat szigorítottak a fogáson, klincselésen.

Related posts