Megjelent a Szaku 22!


Go sarok

Rovatunk előző cikkében láthattuk, hogy miként lehet az emberi agy működéséhez hasonlóan működő tanítható gépeket létrehozni. Ez a hasonlóság viszont még kevés egy jól működő GO program elkészítéséhez, hiszen az elvileg hasonlóan működő emberi agyak is különböző teljesítményt nyújtanak a játékban. Ezért a sikeres GO algoritmus megalkotásához szükségünk van arra, hogy legalább vázlatosan megismerjük a tanítható gépek jellemzőit, és a legelterjedtebb tanítási módszereket.

Babman – az új generációs walkman

Hol van már az ósdi, tízdekás iPod a magyarokat még mindig afrikai fejlettségű országként nyilvántartó iTunes-szal, áramzabáló merevlemezzel, mozgó alkatrészekkel, csaknem tenyérnyi méretével? A minidisc és a Discman után a Sony ismét történelmi lépést tett – legalábbis a cég reményei szerint –, amikor piacra dobták a Bean™ MP3 lejátszót (bean=bab).
A kevésbé hangzatos hivatalos  NW-E307  nevű típus akkora, mint egy nagyra nőtt babszem. Az alig hat centis készülékbe 1 gigabájt tárhelyet gyömöszöltek (na meg programozható rádiót, naptárt és ami a legdurvább: elfért benne egy szabványos USB csati is (ez foglalja el a hely felét – gy.k. nem kell hozzá semmilyen madzag vagy szoftver, csak rádugod egy számítógépre és kész). A babman tehát hagyományos memory stickként is üzemel, egy töltéssel nagyjából 50 órán át. Az elemet állítólag 3 percig kell tölteni, hogy három órán át bírja.

Manga mobiltelefonon

A Sony Pictures Entertainment a jövőben háromszor annyi mangát ad ki olyan formátumban, amelyeket telefonon is lehet olvasni. A cég jelenleg uralja a mobil-mangapiacot. A konkurrenciánál két-háromszor annyi képregényt kínálnak: már most is mintegy háromszáz teljes „könyv” vásárolható tőlük telefonra.

Related posts