Megjelent a Szaku 21!

A tamarindusz

Ez alkalommal az egyik legismertebb afrikai fûszerhez, a tamarinduszhoz próbálok kedvet csinálni a t. olvasónak. Annak ellenére, hogy Szudánban õshonos, ma leg­inkább az ázsiai – fõleg thai – konyhák révén ismerkedhetünk meg vele. Indiába olyan régen átkerült, hogy sokan nem is tekintik jövevény­nek. Reméljük, nemsokára Ti sem…

Receptek 

Sült tészta thai módra – Pad Thai

A Pad Thai a thai konyha ikonja, leg­alább annyira, mint a japánoknál a szusi. Nincs két vendéglõ, ahol egyformán ké­szítenék, számtalan variációja ismeretes.  Ezért érezd magad otthon és cserélgesd
ki a mogyorót madulára, a halszószt szó­ja­szószra, a szójacsírát bambuszrügyre vagy akár káposztára – a lényeg inkább a készítés módnábaj van.

• 200g üvegtészta
• 1 újhagyma feje apróra vágva
• 100g blansírozott rák
• 2 kanál halszósz
• 2 kanál cukor
• 2 teáskanál tamarindusz sûrítmény 5 teáskanál vízben elkeverve
• 1 tojás felverve
• fél csésze apróra vágott snidling
• fél csésze (100g) pirított (nem sós) mogyoró, mozsárban törd nagyobb darabokra
• 1 csésze szójacsíra
• fél csomag tofu 1 centis kockára vágva, szójaszószban pácolva

Kapcsolódó bejegyzések