Megjelent a Szaku 21!
A tamarindusz
Ez alkalommal az egyik legismertebb afrikai fûszerhez, a tamarinduszhoz próbálok kedvet csinálni a t. olvasónak. Annak ellenére, hogy Szudánban õshonos, ma leginkább az ázsiai – fõleg thai – konyhák révén ismerkedhetünk meg vele. Indiába olyan régen átkerült, hogy sokan nem is tekintik jövevénynek. Reméljük, nemsokára Ti sem…
Receptek
Sült tészta thai módra – Pad Thai
A Pad Thai a thai konyha ikonja, legalább annyira, mint a japánoknál a szusi. Nincs két vendéglõ, ahol egyformán készítenék, számtalan variációja ismeretes. Ezért érezd magad otthon és cserélgesd
ki a mogyorót madulára, a halszószt szójaszószra, a szójacsírát bambuszrügyre vagy akár káposztára – a lényeg inkább a készítés módnábaj van.
• 200g üvegtészta
• 1 újhagyma feje apróra vágva
• 100g blansírozott rák
• 2 kanál halszósz
• 2 kanál cukor
• 2 teáskanál tamarindusz sûrítmény 5 teáskanál vízben elkeverve
• 1 tojás felverve
• fél csésze apróra vágott snidling
• fél csésze (100g) pirított (nem sós) mogyoró, mozsárban törd nagyobb darabokra
• 1 csésze szójacsíra
• fél csomag tofu 1 centis kockára vágva, szójaszószban pácolva