Megjelent a Szaku 20!

Szezámos csirke forrón

(vagy hidegen…)

• fél kg csontozott csirkehús

• 5 szál zeller, kockára vágva

• 5 közepes sárgarépa, vékonyra szelve

• 300g brokkoli, falatokra vágva

• 100g cukorborsó félbe vágva

• 100g szeletelt gomba

• 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva

• 1 nagy paprika (lehetőleg zöld kaliforniai), csíkokra vágva

• 3 gerezd fokhagyma apróra vágva

• 1 teáskanál reszelt gyömbér

• 2 teáskanál szezámmag

• mogyoró vagy szójaolaj a sütéshez

a páchoz:

• fél csésze (1dl) fehérbor

• fél dl ecet

• 2 teáskanál citromlé

• fél dl szójaszósz

• 3 gerezd zúzott fokhagyma

• 1 teáskanál reszelt gyömbér

• 1 kanál szezámolaj

• 1 teáskanál chiliolaj

a szószhoz:

• fél dl csirkeleves

• fél dl szójaszósz

• fél dl ecet

• 1 kanál méz

• 1 teáskanál chiliolaj

Kapcsolódó bejegyzések