Hátszín édes terijaki szósszal

  • 100g gomba
  • 2 paradicsom
  • 50g babcsíra
  • 50g cukorborsó
  • 4 szelet hátszín
  • 1 zöldalma
  • terijaki szósz (vagy 2 rész szójaszósz, 2 rész szaké, 1 rész mirin és 1 rész cukor vagy méz)

 

Ha nincs gyári terijaki szószod, készítsd el a hozzávalókból: egy edényben keverd el őket és alacsony lángon addig melegítsd, míg a cukor teljesen elolvad. A szósz egy zárt üvegben, a hűtőben hetekig eláll.

A hátszínt fél órára tedd a terijaki szószba, majd pirítsd meg mindkét oldalán. Közben a megmaradt szósszal locsolgasd. Add hozzá a zöldségeket, nagy lángon pirítsd további 1 percig,  majd  reszeld rá az almát. Kevergesd, vigyázz, nehogy odaégjen.

Forró rizzsel tálald.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések