Megjelent a Szaku 20!
Szezámos csirke forrón
(vagy hidegen…)
• fél kg csontozott csirkehús
• 5 szál zeller, kockára vágva
• 5 közepes sárgarépa, vékonyra szelve
• 300g brokkoli, falatokra vágva
• 100g cukorborsó félbe vágva
• 100g szeletelt gomba
• 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
• 1 nagy paprika (lehetőleg zöld kaliforniai), csíkokra vágva
• 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 teáskanál reszelt gyömbér
• 2 teáskanál szezámmag
• mogyoró vagy szójaolaj a sütéshez
a páchoz:
• fél csésze (1dl) fehérbor
• fél dl ecet
• 2 teáskanál citromlé
• fél dl szójaszósz
• 3 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál reszelt gyömbér
• 1 kanál szezámolaj
• 1 teáskanál chiliolaj
a szószhoz:
• fél dl csirkeleves
• fél dl szójaszósz
• fél dl ecet
• 1 kanál méz
• 1 teáskanál chiliolaj
…