Tyson nyáron debütál a K1-ben

Július végén mutatkozik be új sportágában, a K1-ben Mike Tyson, korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok.

„Hosszas tárgyalások után aláírtuk a szerződést” – jelentette be Tanikava Szadaharu, a világ egyik legdurvább küzdősportjának ismert rendezvényszervezője.

Még nem tudni, ki lesz az ellenfele

Az eredeti tervek szerint a botrányairól elhíresült Tyson első mérkőzésére Japánban került volna sor, miután a sportág ott a legnépszerűbb. A rendezők azonban később lemondtak erről, ugyanis az amerikai klasszis büntetett előélete miatt valószínűleg nem kapna vízumot az ázsiai országba.

A 37 éves fenegyerek várhatóan július 31-én az Egyesült Államokban debütálhat, ellenfele egyelőre nem ismert.

Tavaly márciusban bokszolt legutóbb

A büntetett előéletű Tyson utolsó profi bokszmeccsét 2003. március 22-én vívta a szintén amerikai Clifford Etienne ellen, akit az első menetben kiütött. Világbajnoki címért utoljára 2002. június 8-án küzdhetett, ám akkor a vb-címvédő Lennox Lewis a nyolcadik menetben padlóra küldte és legyőzte őt, annak ellenére hogy az első négy menetben Tyson volt a jobb.

Minden idők legfiatalabb profi világbajnoka eddig ötvenhatszor lépett szorítóba, ötven győzelmet aratott, melyből negyvennégy KO-val ért véget. Vereséget négyszer szenvedett, kétszer pedig idő előtt félbe kellett szakítani az mérkőzését, egyszer azért, mert leharapta akkori ellenfele, Evander Holyfield fülét.

index/MTI

Related posts