Amazonok Éjszakája

Ismét nagyszábású bokszgálát hozott tető alá Rácz Félix. A gyönyörű, és bármilyen sportrendezvény nemzetközi szintű lebonyolítására alkalmas debreceni Főnix csarnok adott otthont a gálának, melyre 6000 néző volt kiváncsi, és óriási volt a televiziós nézettsége is. Minden bizonnyal a következőkben még több hasonló sportközvetítést láthatunk majd, hisz jó befektetésnek bizonyulnak a küzdősortok. A főmérkőzések között volt Dr. Csábi Bettina és a bolgár Gallina Kovalova Ivanova összecsapása a WiBF-GBU betöltetlen, harmatsúlyú világbajnoki címéért.
Meglehetősen komoly internetes visszhangot váltott ki az összecsapás, ahol a különböző boksz fórumokon a többség vitatta a bokszhercegnő győzelmét, főleg ilyen nagy arányban. A Szaku magazin természetesen szorított Koller István tanítványának. A bolgár lány rendre eredményesebb volt a kül- és közelharcokban, és főként az egyenes ütései ültek Bettina talán túlságosan kiemelt fején. Azonban bebizonyosodott, hogy a magyar lány ütésállóságból és küzdeni akarásból ötöst érdemel. A belharcokban nagyobb darabszámot és pontosabb technikákat produkált Bettina, de így is nagyon szoros volt a küzdelem, és a pontozások határozottan túlzóak voltak. Bíró legyen a talpán, aki azt a mérkőzést jól megítéli… Mindenesetre kemény és szoros küzdelemben Csábi Bettina a harmatsúly trónjára került.
Gratulálunk!
Miló Viktória címvédő mérkőzése sajnos kissé unalmasra sikeredett. Viki a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és szintén vitatottan – szerintünk ez kevésbé volt szoros -, de megőrizte világbajnoki címét a szintén bolgár ellenféllel szemben.

Related posts