Szecsei Szilárd újabb k.o. győzelme

Szecsei Szilárd újabb k.o. győzelme!

A „Fehér Szikla” ismét elsöpörte ellenfelét. A Shidokan Európa Gála keretében lépett kötelek közé Szecsei Szilárd az osztrák Seid Mujaitc ellen, Budapesten, április 18-án.. Az Oriental küzdelem K-1 szabályok szerint zajlott. Ellenfele kick-boksz és thai boksz amatőr múlttal rendelkezik, és többek között osztrák bajnok, ill. a W.K.A bajnoki címét is magáénak tudhatta korábban. A mérkőzés természetesen még mindig „Szili” felhozó mérkőzései közé tartozott.

Szecsei Szilárdot kérdeztük a mérkőzésről:

– Hogy érezted magad a mérkőzés előtt?

– Nagyon feszült voltam a küzdelem előtt. Mindenki ismét k.o.-t várt tőlem, és sajnos nem is láttam előtte soha küzdeni az osztrák fiút.

– Hogy érezted magad a ringben?

– A bokszedzőm – Bánóczi Zoltán – utasítása az volt, hogy mérjem fel az első menetben, nyugodjak meg, és elsősorban kontrákra építsek. Ezt sikerült is megvalósítani.

A 2. menetre már éreztem, hogy meg fogom oldani, és nagyon jó volt, hogy sikerült megütnöm egy begyakorolt tempó jobbot, ami tisztán ült.

Szerettem volna k.o.-val befejezni a mérkőzést. Mikor a harmadik menetben a sarokban összement – már másodjára -, akkor azt is gondoltam, hogy vége. De nagyon „jó vére” volt a srácnak, és nem adta fel. A negyedik menetben sikerült egy oroshi kakato gerivel – kalapácsrúgás – végleg befejezni. (A rúgás Seid tarkóján landolt). Ez után a bíró be is szüntette a mérkőzést. Csodálkoztam is, de ez volt a 3. rászámolás (3 leütéses szabály volt).

Sajnos egyelőre még csak az 50- 60 %-a jön ki annak, ami már edzésen megy.

– Még egyszer gratulálunk! És sok sikert a következőkben!

– Köszönöm szépen! És köszönöm a Szaku Magazinnak a lehetőséget.

Megkerestük az új magyar ígéret menedzserét, Gódor Lászlót is.


– Hogyan értékelnéd a tegnapi szerepléseteket?

– Összességében jól sikerült mérkőzés volt. Nagyon bíztató. 8 mérkőzés, 8 k.o. Természetesen még mindig látszódtak azok a fajta hiányosságok, amik Szilárd kyokushin múltjából adódnak, ugye ott a versenyeken nincs fejre ütés. De már kisebbek ezek a „hiányok”, és gyorsabban levetkőzte a hibáit, mint gondoltuk. Azt gondoltuk, ez majd nehezebben megy.

– Milyen képet nyújtott számodra a mérkőzés?

– Jól betartotta az edzők utasításait. Az elején megfelelően felmérte ellenfelét. Ezután folyamatosan jól semlegesítette az osztrák srác favoritját, a jobb csapottat. Combrúgásaira annyira nem kellett figyelni, nem okoztak gondot Szilárdnak. Azonban a Szilárd belső combrúgásai annál kellemetlenebbek voltak Seid számára. Összességében már látszódtak olyan megoldások, amik egy profi küzdőnél elengedhetetlenek. Szép k.o. volt.

– A következő mérkőzés mikor várható?

– Erről még nem szívesen beszélek. Úgy érezzük, váltanunk kell, mert a felhozó ellenfelek között nehezen találunk olyanokat, akik komoly kihívások elé állítják Szilit. Lassabbnak gondoltuk mi is a folyamatot, és csak az ősszel szerettünk volna K-1 kvalifikációs tornán indulni. Ki kell próbálni magunkat, hogy állunk helyt egy ilyen rangos mezőnyben.

Tehet legközelebb a K-1 kvalifikációs lett tornán, Rigában lép kötelek közé Szilárd, május 9-én. A verseny 8 résztvevőjéről még keveset tudunk.

– Ezek után azért megkérdeztük a versenyzőt is erről a komoly „próbatételről”.

Szecsei Szilárd:

– Nagyon nehéz lesz. Azt gondolom, ha az első küzdelmet meg tudom nyerni, akkor bármi lehet. Ez kell ahhoz, hogy igazán megnyugodjak. Természetesen az is fontos, hogy ezek ugye sorozatküzdelmek, tehát nem lenne szabad sérülni a selejtezők alatt.

A Szaku természetesen tájékoztatni fogja az olvasókat az újabb fejleményekről, és sok sikert kívánunk. Tényleg egy nagyon nehéz próbatétel vár a magyar versenyzőre, de úgy gondoljuk, Ő már nem veszíthet…Eredményétől függően, biztos, hogy méltóképp fogja képviselni hazánkat.

Hajrá, Szecsei Team!

Related posts