Rábu hotel – egy dobozka Las Vegas

Nemrég fedeztem fel magamnak a love hoteleket! Nem a piszkos, elhanyagolt szállókat a sín túloldalán, hanem azokat, amelyek tisztábbak a hagyományos minsuku fogadóknál, olcsóbbak, mint egy business hotel és a bevásárlóközpont közelében vannak. Hogy mi köze ennek a szerelemhez? Szükségképp semmi.


Tucatnyi témájú szoba közül választhatsz a love hotelekben – például ilyen világűröset.

Míg a minsuku vagy a rjokan a hagyományos Japánnal ismerkedtet meg, egy love hotelben is sajátosan japán élményben lesz részed.

Mi olyan nagyon japán egy love hotelben? Eredetileg a világ legidősebb foglalkozását hivatottak segíteni – és teszik is -, nem csupán a speciális kliensek számára lehet hasznos. Szinte minden japán megszállt már egyszer egy love hotelben, méghozzá okkal. Tiszták, olcsók, könnyen hozzáférhetők. Ha belegondolsz, hogy az átlagos japán lakás nagyszobája nagyjából egy futonból áll, amit szalmamatracra fektettek és a ház többi részétől papírfal választja el, megértheted, hogy szükség van alternatívákra. Végül is Japánban 120 millióan laknak. De honnét bújnak elő?

A „bárhova, csak el innét” életérzést kihasználva a love hotelek nagyjából azt kínálják, mint Las Vegas, csak nem kell hozzá hosszú repülőút, vízum és jet lag – egy doboznyi instant Vegas! Elegáns, lompos és rikító – gyerünk! Az utcán megvilágított műanyag pálmafák üdvözölnek a cukorka-csomagolóra emlékeztető színekben pompázó, tornyokkal díszített kastély fala előtt. Számos hotel egy mese témája köré épült, talán hogy mindannyian érintkezésbe kerüljünk a magunk belső Rapunzelével. Az egyik love hotel-lánc az amerikai Szabadságszobor műanyag mását építi fel minden épülete előtt. Gyere a szabadság földjére. Szabadítsd fel a benned rejlőt!

Az az igazság, hogy soha nem tartózkodhatsz távol a love hotelektől. Sosincsenek messze. Némelyiket egy család üzemelteti, mások hatalmas feliratokkal hirdetik az olcsó délutáni tarifákat. Ami eléggé fura, hiszen a legtöbb ember napközben dolgozik, vajon kiket céloznak meg? Azokat a hölgyeket, akik ebédszünetben ovulálnak?

Lehet, hogy ez is része a családtervezés sémájának. A feleség csak sms-t küld a férjnek: „Gyorsan, gyerünk a Louis & Amour-ba!”

A hotel recepcióján az egész bejelentkezési procedúra automatizált, biztosítandó a lehető legteljesebb diszkréciót. Nincs szemtől-szembe kommunikáció az alkalmazottakkal. Nincs semmi, ami eltaszítaná az embert a belibegéstől, hiszen érintőképernyőt használva választhatunk a több tucat más-más témájú szoba közül: mintha olyan karaoke bárban járnál, ahol a beépített lift egyből a mennybe visz…

A szobába érve felfedezed a nagyképernyős tévét, a nagy, makulátlan tisztaságú ágyat és a piával teli hűtőszekrényt. Az étlapon elfogadható árú kaják és italok, amit kérésre szobára hoznak. Még ekkor sem kell találkoznod senkivel, szó sincs szemkontaktusról. Inkább az ajtó mellett található különleges nyílásba helyezik a megrendelt földi jókat, amihez belülről is hozzáférsz. Az étel és az ital árát hozzáadják a számládhoz, amit távozáskor fizetsz – egy érintőképernyő segítségével, természetesen.

A szobák változatosak a dekoráció és a berendezés tekintetében, de a legtöbb rendelkezik hatalmas jacuzzival, némelyikben a tévé is felette lóg. A sarokban félkarú rabló, hiszen ki nem szeret két menet között egy kicsit szerencsejátszani? A világítás ereje fokozat nélkül állítható, a falon lévő nagy kapcsoló segtségével. Lehet, hogy kerek ágyat kapsz, ami gombnyomásra forogni kezd. Távirányító is jár hozzá, ha például jacuzzizás közben jut eszedbe, hogy melegítse fel magát. Egyes szobákban biliárdasztal, másokban Playstation van, megint másokban hi-tech hi-fi berendezés. Minden szobához ingyen jár a sampon, szappan, testápoló. Simán elélhetnél egy ilyen helyen. Talán még szülésre is alkalmas.

Egy országban, ahol a nők egyre többet várnak az első babával, a terméketlenség egyre terjed, és a doktorok szerint a stressz megakadályozza a megtermékenyülést, a love hotelek soha nem voltak olyan fontosak, mint most. Kopulációra bátorítják a nemzetet.

Úgyhogy Japánban komoly koncepciója van a love hotel intézményének, csupán a külföldiek értik félre.

Amy Chavez

Related posts

Kommentelj