Apák napi ajándék száz jenért

Kedves Apa,

fogadni mernék, hogy meglepődtél, amikor június 17-én, éjfél előtt egy perccel megérkezett hozzád a csomag, épp akkor, amikor már biztosra vetted, hogy megfeledkeztem az apák napjáról. Nem, uram, abszolút nem így történt. Csak annyi történt, hogy mióta a százjenes boltban szerzem be az apák napi ajándékot, valamit tennem kellett, hogy növeljem az értékét. Ezért küldtem egy nap alatt kézbesített expressz küldeményként (próbálnád csak meg ezt a Magyar Postával – a ford.). Látod, egy vagyont költöttem az apák napjára.


Nem azért vásároltam a százjenes boltban, mert olcsójános volnék. Nem, uram. Hanem azért, mert te az az apa vagy, akinek mindene megvan és nagyon nehéz vásárolni a számodra. Amikor azonban a százjenes boltban jártam, rengeteg dolgot találtam, ami még neked sincs.

Úgyhogy itt a lista a csomag tartalmáról, némi magyarázattal arról, hogy mi micsoda.

Hacsimaki: ez az a fehér csík, amit a homlokodra tekerhetsz nehéz munka közben – például amikor lila csavarhúzóval raksz össze fura dolgokat. Ez a japán módja annak, hogy azt üzend a külvilágnak: „ne kötekedj velem, mert keményen dolgozom”. Természetesen nem muszáj keményen dolgoznod, hogy viselhesd, ez esetben csak használd arra, hogy úgy nézz ki, mint aki keményen dolgozik. Ügyelj rá, hogy közben kellő mértékben izzadj.

Lila csavarhúzó: soha nem gondoltam volna, hogy a szín és a funkció összefügghet egymással, pedig de. Most, hogy hacsimakit hordasz, addig melózhatsz, amíg a húzóhoz hasonló lila fejre nem teszel szert. A lila csavarhúzót anya is gyorsan megtalálhatja, ha a fűben felejted, amiről tudom, hogy kedvenc tevékenységed.

Japán fűrész: ami különlegesség teszi, hogy felfelé vág, nem pedig tolás közben. Szóval akkor fűrészel, amikor magad felé húzod, nem pedig, amikor eltolod magadtól, ahogy a tieid teszik. Gondoltam, nagyszerű móka lesz ezzel a fűrésszel dolgozni. Olyan, mintha bal kézzel próbálnád. Ne keseredj el: a japánok úgy tartják, minél keményebben dolgozol valamin, annál többre értékelik az eredményt. Kezded már kapisgálni, miért viselik a hacsimakit?

Sarló: a japán vidéken mindenkinek van saját sarlója, és nem hiszem, hogy az önvédelem miatt. Még olyat is láttam, hogy a kertészek ezzel nyírják a füvet a parkokban. Mivel a fűnyíród szünet nélkül rossz, gondoltam, jól jöhet ez a tartalék szerszám. Kézi meghajtású fűnyíró.

Futonporoló: nem, ez nem egy szokatlanul nagyra nőtt tojáshabverő, hanem egy műanyag eszköz a futon kiporolására. Mivel nektek nincs futonotok, gondoltam, a nagyobbra nőtt legyeket hajkurászhatnád vele.

Apró műanyag szék: nem állítom, hogy egyre idősebb leszel, de gondoltál már arra, milyen nyugtató lehet zuhanyzás közben üldögélni? Mostantól kipróbálhatod anélkül, hogy összevizeznéd a kanapét. A széken ülve nem lesz szükség a körbe-körbe ugrálásra sem, amikor a talpadat tisztogatod. Zuhanyzás közben üldögélni roppant civilizált dolog – egészen addig, amíg valaki nem húzza le a vécét a szomszédban.

Remélem, örülsz az ajándékoknak. Sokkal több időbe kerülhetnek neked, mint amennyi pénzbe nekem.

Amy Chavez

Related posts

Kommentelj