Tojáscipó csirkével japán módra

  • 100g darált csirkehús
  • 4 tojás
  • 2 kanál cukor
  • kevés só
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • salátaolaj

a szószhoz:

  • 1 kanál szaké
  • 1 kanál szójaszósz
  • 2 kanál mirin
  • 1 teáskanál keményítő

A szósz hozzávalóit keverd el a darált csirkehússal. Addig süsd egy serpenyőben, amíg a folyadék el nem forr. Vedd le a tűzről, és még melegen tedd a turmixba és egy kanál keményítővel keverd el.
A tojássárgáját és fehérjét külön-külön keverd el.
A cukrot és a kanálnyi keményítőt fele-fele arányban keverd el a fehérjében és a sárgájában.
Egy kiolajozott sütőformába öntsd először a húst, majd a felvert tojásfehérjét, aztán a sárgáját. Tedd a formát gőzölőbe és 15 percig párold közepes hőmérsékleten.

Kapcsolódó bejegyzések