Csirkesaláta szezámöntettel

  • 400g csontozott csirkemell
  • 1 kanál szaké
  • olivaolaj
  • egy kisebb uborka
  • 40g répa
  • 1 kisebb póré
  • 30g wakame vagy más alga
  • 8 koktélparadicsom

az öntethez:

  • fél dl ecet
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 kanál dasi
  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 teáskanál fehér szezámmag

A csirke bőrét szurkáld át villával, sózd meg és hintsd meg szakéval. Egy kiolajozott tepsiben süsd meg a húst 10-12 perc alatt. Az uborkát vágd csíkokra, öblítsd le, majd hagyd lecsepegni. Ugyanezt tedd meg a répával és a póréval is. Az algát áztasd be, majd ha megphult, dobd pár másodpercre forró vízbe. Utána vágd 2 centis darabokra. A koktélparadicsomokat vágd félbe. A szezámmagot pirítsd meg egy serpenyőben (olaj nélkül), majd egy mozsárban kicsit törd össze. Utána keverd el alaposan a szósz többi hozzávalójával. 

Ha a csirke megsült, átlósan vágd falatnyi darabokra. A tányérra előbb a a zöldséget és az algát, majd a csirkét és a paradicsomot helyezd. Öntsd le az öntettel.

Kapcsolódó bejegyzések