Csirke zöldséggel és vaszabival

  • 300g csontozott csirkemell
  • kukoricakeményítő
  • 1 csokor simedzsi gomba
  • maréknyi spenótlevél

a szószhoz:

  • 2dl dasi
  • 4 kanál mirin
  • 1 kanál cukor
  • 2 kanál világos szójaszósz
  • 3 kanál sötét szójaszósz
  • vaszabi ízlés szerint

A csirkét átlósan vágd falatnyi darabokra. Hempergesd meg őket a keményítőben. Blansírozd egy percig forró vízben. Amikor kifehéredett, papírtörlőn csepegtesd le.
A gombát vágd falatnyi nagyságúra. A spenótot főzd puhára, majd csepegtesd le.
A szósz hozzávalóit a vaszabi kivételével forrald fel egy lábosban. Add hozzá a csirkét. Amikor az egész átmelegedett, tedd bele a gombát és a spenótot, és főzd addig, amíg a gomba megpuhul. Ügyelj rá, nehogy túlfőzd. A vaszabival tálald.

Kapcsolódó bejegyzések