Több DS, mint PDA használja az internetet

Ha nyilvános WiFi-t használó embereket szeretnél látni Oszakában, nem kell a legközelebbi Starbucksot felkeresned, elég, ha ellátogatsz a Pokémon központba, ahol gyerekhordák tartják napi szeánszukat az ott található access point körül.

Egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérés adatai szerint immár több japán használ DS vagy PSP konzolt az internetezésre, mint ahány PDA-tulajdonos.

A What Japan Thinks cím? kiadvány adatai szerint 2008 júniusában felmérést készítettek, amelyben a válaszadók fele férfi volt, ötödük huszas éveiben jár, ötödük a harmincas korosztályhoz tartozik – és így tovább, minden évtizedb?l 20%-nyi válaszadót gy?jtöttek.

Japánban rengeteg WiFi-pont található, ám ezek többsége zárt, vállalati rendszer, amely például minden vasútállomáson megtalálható, csak épp nem lehet ?ket szabadon használni.

Visszatérve a felmérés adataihoz: a válaszadók 54%-a tisztában volt azzal, mit jelent a wireless LAN. A válaszadók 38%-a internetezett már a lakásán kívül, a legtöbben mobiltelefonnal. Közülük 97% használta honlapok böngészésére, 92% e-maileket írt, tizedük online játékokat használt, 9%-uk pedig chatelt a vezeték nélküli hálózat segítségével.

A publikus vezeték nélküli hálózatokat a következ? kütyükkel használták:

számítógépbe épített WiFi: 52,5%
számítógép küls? WiFi kártyával: 25%
PDA: 2,5%
Nintendo DS: 5%
PSP: 7,5%
iPod: 2,5%
W-ZERO3: 2,5%
egyéb: 2,5%

A W-ZERO3 egy Windows-alapú kézi számítógép-mobiltelefon.

A wireless internetez?k hatoda heti rendszerességgel használja a szolgáltatást, hatoduk kéthetente, a többiek ritkábban.

Related posts

Kommentelj