Thai sült csirke

  • 4-5 szál zöldhagyma
  • 1 csilipaprika vékony szeletekre vágva
  • 100 g zöldbab
  • 30 g mogyoró összetörve
  • 2 kanál osztrigaszósz (helyettesítheted szójaszósszal)
  • 1-1 kisebb zöld és piros színű (kaliforniai) paprika kimagozva, apróra vágva
  • 300 g sovány csirkehús hajszálvékonyra vágva
  • 2 kanál napraforgóolaj
  • kevés citromfű vagy egy citrom héja
  • 1 centi friss gyömbér reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • friss korianderlevél a díszítéshez
  • cukor, só, bors ízlés szerint
Vágd apróra a citromfüvet vagy -héjat. Forró olajban pirítsd meg a gyömbérrel és a fokhagymával. Add hozzá a csirkét és süsd további két percig. Ezután add hozzá az összes zöldséget és süsd tovább 4-5 percig az egészet. Ha a csirke átsült és a zöldség is csaknem kész, hintsd rá a mogyorót és add hozzá az osztrigaszószt. Cukorral, sóval, borssal ízesítsd. Keverd össze az egészet és süsd tovább egy percig. Azonnal tálald, a friss levelekkel díszítsd.
 
 
A recept hozzávalóit megvásárolhatod webáruházunkban:

Osztrigaszósz, 600ml Osztrigaszósz, 600ml   1.200Ft

Kapcsolódó bejegyzések