Kantoni húsgolyók

  • 500 g ananász (konzerv is jó)
  • 3 kanál barnacukor
  • 5 kanál terijaki szósz (esetleg szójaszósszal helyettesíthető)
  • 1 kanál ecet
  • 500 g darált marhahús
  • egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • kevés víz
Az ananászkonzerv levét tedd félre, a gyümölcsöt csepegtesd le. A levet keverd el a cukorral, 3 kanállal a terijaki szószból és az ecettel. A maradék két kanál terijaki szószban keverd el a hagymát és a marhahúst, majd készíts belőle 20 húsgolyót. Pirítsd meg őket egy teflonedényben, a kisülő zsiradékot távolítsd el. Öntsd hozzá a szószt és néha kevergetve  párold az egészet 10 percig. Hideg vízben egy kis tálkában keverd simára a keményítőt és az ananásszal együtt öntsd a húsgolyókhoz. Addig kevergesd, amíg az ananász átmelegszik, illetve amíg a keményítő besűrűsödik.

Kapcsolódó bejegyzések