Thai erőleves
- 100 g marhahús (nyak vagy comb is jó)
- 200 g üvegtészta
- 20 g fafülgomba beáztatva
- 100 g spenót (friss vagy fagyasztott leveles)
- 1 kis fej hagyma
- fél sárgarépa
- 1 kanál szójaszósz
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 kanál pirított szezámmag
- 1 kanál szezámolaj
- 2 kanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 kanál cukor
- ?rölt bors ízlés szerint
A tésztát dobd egy percre forró vízbe, majd ha áttetsz?vé vált, öblítsd le b? hideg vízzel. Dobd a forró vízbe a spenótotés azonnal zárd el a lángot. Két perc múlva vedd ki a spenótot a vízb?l, öblítsd leés kézzel facsard ki bel?le a nedveséget. A húst vágd vékony csíkokra. Az utolsó öt hozzávalót keverd el, öntsd a húsra, hagyd állni benne tíz percig.
A gombát vágd vékony csíkokra. Keverd el egy csipetnyi cukorralés egy kanál szójaszósszal.
A hagymát, a répátés a paprikát vágd vékony karikákra. Egy serpeny?ben hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg rajta a répát, majd add hozzá a paprikátés a hagymát. Egy nagyobb lábasban forralj fel másfél liter vizet, majd f?zd benne pár perc alatt puhára a húst. Add hozzá az összes hozzávalót. Forrald fel, majd azonnal vedd le a t?zhelyr?l.