Japán marhahúsleves szoba tésztával
Nem is annyira leves, mint inkább gazdag egytálétel.
- 300 g sz?zpecsenye
- 4 adag szoba tészta
- 1 tojás + 2 tojás fehérje
- 1,5 l húsleves
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 5-6 szál újhagyma kétcentis darabokra vágva
- 2 csésze babcsíra
A tojást a fehérjékkel együtt verd habosra. Keverd el a h?slevest, a szójaszószt, cukrotés gyömbért egy lábasban, majd forrald fel. A húst vágd fél centi széles, öt centi hosszú csíkokra. Tedd a levesbe, majd néhány perc alatt párold puhára. Szórd bele a hagymát,és amikor újra felforrt, folyamatos kevergetés mellett keverd el benne a felvert tojást. Tálaláskor nagyobb leveses tálkákba tegyél egy adag f?tt szoba tésztátés merj rá a marhahúslevesb?l. A tetejére szórj egy kevés babcsírát.