Vietnámi savanyú-csípős rákleves

  • 300 g közepes méretű, megtisztított tengeri rák
  • 1 kanál olaj
  • 1,5 liter zöldégleves
  • 2 szál citromfű összezúzva
  • fél citrom héja reszelve
  • 1 kanál chiliszósz
  • fél csésze aranygomba
  • 2 kanál friss citromlé
  • 1 kanál halszósz

a díszítéshez:

  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 1-1 kanál apróra vágott petrezselyemés menta

A rákot tisztítsd meg, majd a forró olajon egy lábasban pirítsd meg. öntsd rá a levest, add hozzá a citromfüvet, citromhéjatés chiliszószt. Forrald fel, majd közepes lángon párold tíz percig. Szedd ki a rákot, a levest pedig szűrd le. Tedd vissza a rákot a levesbe, add hozzá a gombát. Két perc múlva add hozzá a citromlétés a halszószt. Forrón tálald.

Related posts

Kommentelj