Vietnámi savanyú-csípős rákleves
- 300 g közepes méretű, megtisztított tengeri rák
- 1 kanál olaj
- 1,5 liter zöldégleves
- 2 szál citromfű összezúzva
- fél citrom héja reszelve
- 1 kanál chiliszósz
- fél csésze aranygomba
- 2 kanál friss citromlé
- 1 kanál halszósz
a díszítéshez:
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- 1-1 kanál apróra vágott petrezselyemés menta
A rákot tisztítsd meg, majd a forró olajon egy lábasban pirítsd meg. öntsd rá a levest, add hozzá a citromfüvet, citromhéjatés chiliszószt. Forrald fel, majd közepes lángon párold tíz percig. Szedd ki a rákot, a levest pedig szűrd le. Tedd vissza a rákot a levesbe, add hozzá a gombát. Két perc múlva add hozzá a citromlétés a halszószt. Forrón tálald.