Szűzérmék pekingi szósszal
- 300g sertésszűz
- csipetnyi só
- kevés bors
- 2 kanál kukoricakeményítő
a szószhoz:
- fél dl ecet
- fél dl csirkelé
- 2 kanál cukor
- 3 piros vagy zöld chilipoaprika kimagozva, apróra vágva
- 2 kanál apróra vágott fokhagyma
- 2 kanál keményítő
- 2 kanál víz
- 2 kanál ketchup
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kis paradicsom
- 1 kanál olivaolaj
A húst vágd a rostirányra merőlegesen egy centi vastag szeletekre. Sózd, borsozd meg. A kés nyelével enyhén nyomkodd laposra a szeleteket.
A szósz készítése: keverd össze az ecetet, a csirkelevest és a cukrot egy kis edényben.
Forrald fel, add hozzá a chilit és a fokhagymát. Keverd el a keményítőt és a vizet egy tálkában, majd add hozzá a szószhoz. Folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről és add hozzá a ketchupot és a szójaszószt.
A wokban vagy egy teflonserpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg benne a húst. Mindkét oldalát pirítsd barnára 2-2 percig. Add hozzá a szószt és nagy lángon főzd 1 percig. A tányéron a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd. Forró rizzsel tálald.