Vörös sertés ananásszal
- 8 szál zöldhagyma apróra vágva
- 1 dl nem édesített ananászlé
- 3 kanál hoisin szósz
- 2 kanál reszelt gyömbér
- 2 kanál alacsony sótartalmú szójaszósz
- 2 kanál ketchup
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- egy darab fél kg-os kicsontozott sertéshús
- 1 szál répa vékonyra szelve
- 1 nagy zöldpaprika 2 centis darabokra vágva
- 100g ananász (édesítés nélküli)
Egy lábosban keverd el az összes hozzávalót a húsig, adj hozzá 2 dl vizet és forrald fel. Vedd takarékra és add hozzá a húst. 35-40 perc alatt főzd puhára. Add hozzá a répát és az ananászt, és főzd alacsony lángon további 20 percig.
Vedd ki a húst, vágd szeletekre, tálald a vele főzött zöldséggel, a főzőlevet használd szósznak.