Vörös sertés ananásszal

 

  • 8 szál zöldhagyma apróra vágva
  • 1 dl nem édesített ananászlé
  • 3 kanál hoisin szósz
  • 2 kanál reszelt gyömbér
  • 2 kanál alacsony sótartalmú szójaszósz
  • 2 kanál ketchup
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • egy darab fél kg-os kicsontozott sertéshús
  • 1 szál répa vékonyra szelve
  • 1 nagy zöldpaprika 2 centis darabokra vágva
  • 100g ananász (édesítés nélküli)

Egy lábosban keverd el az összes hozzávalót a húsig, adj hozzá 2 dl vizet és forrald fel. Vedd takarékra és add hozzá a húst. 35-40 perc alatt főzd puhára. Add hozzá a répát és az ananászt, és főzd alacsony lángon további 20 percig.

Vedd ki a húst, vágd szeletekre, tálald a vele főzött zöldséggel, a főzőlevet használd szósznak.

Kapcsolódó bejegyzések