Szűzérmék pekingi szósszal

 

  • 300g sertésszűz
  • csipetnyi só
  • kevés bors
  • 2 kanál kukoricakeményítő

a szószhoz:

  • fél dl ecet
  • fél dl csirkelé
  • 2 kanál cukor
  • 3 piros vagy zöld chilipoaprika kimagozva, apróra vágva
  • 2 kanál apróra vágott fokhagyma
  • 2 kanál keményítő
  • 2 kanál víz
  • 2 kanál ketchup
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kis paradicsom
  • 1 kanál olivaolaj

A húst vágd a rostirányra merőlegesen egy centi vastag szeletekre. Sózd, borsozd meg. A kés nyelével enyhén nyomkodd laposra a szeleteket.

A szósz készítése: keverd össze az ecetet, a csirkelevest és a cukrot egy kis edényben.

Forrald fel, add hozzá a chilit és a fokhagymát. Keverd el a keményítőt és a vizet egy tálkában, majd add hozzá a szószhoz. Folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről és add hozzá a ketchupot és a szójaszószt.

A wokban vagy egy teflonserpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg benne a húst. Mindkét oldalát pirítsd barnára 2-2 percig. Add hozzá a szószt és nagy lángon főzd 1 percig. A tányéron a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd. Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések