Szecsuáni padlizsán tofuval

  • 3 kanál szójaszósz
  • fél dl száraz sherry vagy szaké
  • 1 kanál barnacukor
  • 1 kanál ecet
  • 3 kanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál mogyoróolaj
  • 1 közepes fej hagyma vékonyra szelve
  • 1 nagyobb padlizsán vékonyra szelve
  • 2 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 1 kanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 kocka tofu vékony csíkokra szelve
  • 8 szál zöldhagyma (a zöld szárat apróra szelve, a fehér rész vékony csíkokra vágva)
  • csili tetszés szerint

Keverd össze a szójaszószt, ecetet, sherryt és cukrot. Adj hozzá annyi vizet, hogy az egész kb. 3-3,5dl-t tegyen ki. Keverd el benne alaposan a keményítőt.

Nagy lángon hevítsd fel az olajat egy vokban. Tedd bele a hagymát egy percre, majd add hozzá a padlizsánt. 8-10 perc alatt süsd puhára a padlizsánt, majd add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a csilit.

Tedd bele a tofut és a zöldhagyma fehér részét. Az elején készült keményítős levet keverd el még egyszer alaposan, majd öntsd a vokba. Folyamatosan kevergetve addig főzd alacsony lángon, amíg besűrűsödik.

Vedd le a gázról. Forrón tálald, közvetlenül fogyasztás előtt hintsd meg az újhagyma zöld részével.

Kapcsolódó bejegyzések