Édes-savanyú csirke

  • 1 csésze liszt
  • fél csésze kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál só
  • 1 kanál sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • fél kg csirkemell, 1 centis darabokra vágva
  • 1 nagy zöldpaprika 2 centis darabokra vágva
  • 3 csésze forró főtt rizs

édes-savanyú szósz:

  • fél csésze barnacukor
  • 4 kanál keményítő
  • 1 ananászkonzerv
  • fél csésze ecet
  • 4 kanál ketchup

Egy mélyebb serpenyőbe önts 3 centi olajat. Hevítsd fel annyira, hogy a beledobott 2 centis kenyérkocka kevesebb, mint 1 perc alatt megbarnuljon. Amíg az olaj melegszik, készítsd el a szószt: egy kétliteres edényben keverd el a cukrot a keményítővel. Az ananászkonzerv levéhez adj annyi vizet, hogy két csészényit (6-7 dl) adjon. Öntsd a cukros keményítőre az ananászlevet, az ecetet és a ketchupot. Forrald fel, folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik. Add hozzá az ananászt. Tarsd melegen, amíg az étel elkészül.

Egy kisebb tálban a lisztből, keményítőből, sóból, sütőporból, vízből és 2 kanál olajból készíts tésztát. A húsokat mártsd ebbe a tésztába, majd az olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.

A zöldpaprikát és a hagymát add hozzá az édes-savanyú szószhoz. Fedd le, és addig párold alacsony lángon, amíg a zöldségek nem puhulnak meg (vigyázz, nehogy a túlfőzéstől elveszítsék ropogósságukat).

Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések