Pekingi szűzérmék szezámmaggal

Fél óra alatt elkészíthető mézes-szezámos sertésfalatok.

  • 3 kanál szójaszósz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 300 g szűzérme
  • 4 kanál méz
  • 4 kanál szezámmag

Keverd el alaposan a szójaszószt, a fokhagymát és a reszlet gyömbért. Pácold benne a sertéshúst legalább 15 percig. (Az sem baj, ha az étel készítése előtt 2-3 órával teszed el a hűtőbe a pácban.) Ezután csepegtesd le a húst, mártsd a mézbe, majd a szezámmagba. A grillsütőben süsd aranybarbára (lehetőleg minél távolabb a széntől vagy az izzó vastól, mivel a méz hamar megég). Amikor már majdnem kész, hagyd 5 percig állni és csak azután vágd falatnyi darabokra.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések