Óriási küzdelmek, igazi nemzetközi Full-contact Show

 

Ez jellemezte hétvégén, a „Margitszigeti Sportvarázs” nevű háromnapos rendezvénysorozat keretein belül lebonyolított Nemzetközi Full-contact Grand Prix versenysorozat ez évi programját és küzdelmeit.

A Margitszigeti Sportvarázs nevű háromnapos rendezvénysorozaton sokoldalú családi és sport programokat szerveztek a hétvégén, amelyen több tízezer érdeklődő vett részt péntek délutántól vasárnap estig.

Szombaton és vasárnap a sziget kiemelt színpadjain látványos bemutatókat láthattunk, míg a sziget különböző helyszínein elhelyezett tatamikon a harcművészetekkel kapcsolatban érdeklődők élőben kipróbálhatták a különböző stílusirányzatok edzéseit, önvédelmi fogásait.

A Full contact Grand Prix-n 5 ország közel 100 versenyzője állt a kötelek közé, hogy megküzdjön az értékes serlegekért és a (pénz)díjakért.

A verseny Fővédnöke: Dr Garamvölgyi László, az ORFK Kommunikációs Igazgatója volt.

A verseny rendezője a Harci Művészetek Szövetség és a budapesti Stabilitás Karate és Fitness Klub.

A knock-down kategória főbírája: Shihan Borza József 5. dan, az Oyama KKH elnöke, míg a thaibox mérkőzéseknél Bata Tamás volt a főbíró, aki a Magyar Thaibox Szövetség főtitkára. A K-1es Szuperfight-ot Galambos Péter nemzetközi bíró vezette.

A délelőtti programon az ifjúsági knock down versenyzőké volt a ring, ahol kemény látványos csatáknak lehettünk tanúi. Délután a juniorok küzdelme zajlott, a felnőtteket megközelítő intenzitással és technikai repertoárral. A szünetekben látványos Savate, Chikung-Taichi, valamint Aikido bemutatót láthattak a nézők.

Du 17.00-kor kezdődött a hivatalos megnyitó a felnőtt kyokushin knockdown versenyzők bemutatásával és látványos bevonulásával. A színpadi fény, füst és hangtechnikai háttérről az Omega együttes technikai berendezései gondoskodtak.

A férfi és női abszolút kategóriás küzdelmekben a selejtezőkben 3×2 perc, míg a döntőkben 5×2 perces menetek voltak.

A látványos és kemény knock-down kategóriában a végső győzelmet nőknél a litván Daiva Rukauskait, míg a férfiaknál az Európa bajnok román Ilas Marius nyerte, a vele együtt járó pénzdíjakkal együtt.

A knock down kategória eredményhirdetése után Thaibox mérkőzéseket láthatott a közönség. Először egy ifjúsági küzdelmre került sor, amely rendkívül színvonalas volt, majd következett egy -75 kg-os és egy -81 kg-os thaibox mérkőzés 3×2 perces menetekkel.

A nap csúcsmérkőzése: a várva várt K-1 es szuperfight volt a magyar Bertalan Zsolt és a román Roland Trinfa versenyzők között. A thaibox magyar bajnok, kickbox világkupa 2. helyezett, az idei szlovák K-1 gálán is remekül helyt állt magyar versenyző ezúton is sikeresen szerepelt, pontozással legyőzte a kickbox és thaibox román bajnok versenyzőt.

A K-1 Superfight selegeit és különdíjai Katona Attila, a K-1 magyarországi vezetője és Kalmár Árpád, a Magyarországi Harci Művészetek Össz-Szövetségének elnöke, egyben a verseny főszervezője adták át.

Related posts