Marhatekercs

  • 400g fartő vékonyra vágva
  • 70g zöldbab
  • egy kisebb szál sárgarépa
  • bors
  • szezámolaj
  • keményítő
  • olaj a sütéshez
  • 6 kanál szójaszósz
  • 2 kanál mirin
  • 4 kanál cukor
  • 2 kanál szaké
  • 1,5dl dasi
  • 2 nagyobb fej édesburgonya

Keverj össze egy kis tálban a 4 kanál szójaszószt, a mirint, 2 kanál cukrot és a szakét. Pácold benne fél óráig a marhaszeleteket.
Darabold fel a zöldbabot, hámozd meg a répát és vágd gyufaszál nagyságúra. Mindkettőt dobd két percre forró vízbe, majd csepegtesd le.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat és pirítsd meg benne a zöldséget. Tedd félre, hagyd kihűlni.
Az édesburgonyát pucold meg, vágd falatnyi kockákra. A dasit, 2 kanál cukrot és 2 kanál szójaszószt forrald fel, tedd bele az édesburgonyát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd puhára.
A hússzeleteket hintsd meg a keményítővel, szedj rájuk egy rész zöldséget, egy rész burgonyát, majd tekerd fel. A hustekercseket beolajozott tepsiben 250 fokos sütőben süsd 10-12 percig, amíg megpirul. Tedd a tepsibe a megmaradt zöldséget és édesburgonyát, és süsd további 5 percig.
A tekercseket vágd falatnyi karikákra, a többi zöldséggel díszítheted.

Kapcsolódó bejegyzések