Csirke jégcsapretekkel

  • 8 csirkeszárny
  • 800g jégcsapretek
  • 100g reteklevél
  • 5 kanál szójaszósz
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál mirin
  • 1dl szaké
  • salátaolaj


A csirkeszárnyak végét vágd le. A retket hámozd meg és vágd 2 centis karikákra. Ráérősebb japánok le szokták kerekíteni a korongok éleit.
A felforrósított olajban pirítsd meg a csirkeszárnyat, majd a retket. Amikor egyenletesen megpirult, öntsd fel egy kevés vízzel. A keletkező habot szűrd le. 5-6 perc főzés után add hozzá a fűszereket, majd alacsony lángon párold tovább. Addig főzd, amíg a szósz besűrűsödik.
A retek levelét sós vízben főzd puhára, majd vágd 4-5 centis darabokra, ezzel díszítsd a csirkét és a főtt retket.

Kapcsolódó bejegyzések