Lost In Blue

A Lost című sorozat sikerére való tekintettel a KONAMI egy teljes, a témához kötődő játésorozattal örvendeztette meg a DS tulajdonosokat.

A játéksorozat első része (Lost In Blue) 2005-ben jelent meg amit két évre rá követett a Lost In Blue 2 majd a Lost in Blue 3. Nemrégiben piacra került a Lost In Blue: Shipwrecked című játék is amit testvéreivel ellentétben nem Nintendo DS-re hanem, Wii-re készítettek.

Az összes játék történetalapja egy lakatlan szigeten maradt tinédzserek túlélésének története. A játék nagyban hasonlít az Animal Crossing-re, szintén gyűjtögetni, fejleszteni, építeni kell. Csakhogy itt a túlélés érdekében nem csak kiadjuk a parancsot karaktereinknek, hanem nekünk kell tüzet gyújtani, vadászni, és ételt készíteni a beépített mikrofon, a gombok és az érintőképernyő segítségével. Történet a sok nehézség ellenére is tartogat újdonságokat, hiszen ha jó helyen vagyunk jó időben akkor sokmindent megtudhatunk rejtélyes szigetünkről. Hőseink igényeinek állandó kielégítése sem egy egyszerű feladat hiszen renegeteg veszély leselkedik ránk a vadállatoktól kezdve, a tsunamikon át a kitörni készülő vulkánig.

A játékepizódok folyamatos átalakításon mentek keresztül. Részről részre több és több lehetőségünk van rá, hogy kivegyük részünket a mindennapi nehézségekből karakterünk túlélése érdekében. Nagyobb grafikai változást a Lost In Blue 3 és a Shipwrecked okozott mivel a széria első kettő játéka karakterdizájntól kezdve, a hangeffektekig teljes mértékben a realitásra alapozódott. Az újabb epizódokban egészen más kinézetű, inkább animés szereplőkkel játszhatunk, színesebb, de sokkal meseszerűbb környezetben. A sokszínűséget gyarapítja a döntéseinken alapuló játékmenetek változatossága beleértve a több tucat menekülési lehetőséget szigetünkről.

Related posts

Kommentelj