Hamarosan ételt is rendelhetsz a videó mellé Wii-vel

A japán Wii tulajdonosok hamarosan úgy rendelhetnek kaját és videót, hogy le sem kell szerelni a kezükről a Wii kontrollerét.

A Gamecube idején a Nintendo még azzal kampányolt, hogy az a készülék csakis játékra való, de arra aztán nagyon. Az új konzolok is ugyanezért sikeresek, ám a kiotói vállalat sem mehet szembe a világgal: haladni kell a korral, új filozófiára van szükség. 2009-ben a Nintendo két kifejezetten „nem játékos” szolgáltatást indít útjára a szigetországban: egy video-on-demand és egy online kajarendelő központot hoznak létre.

A Dentsu nevű, vezető jaán reklámcéggel közösen indítják a filmletöltő szolgáltatást, valamikor az év folyamán. Érdekesmód a rendszer lényege egy, a Nintendo által kifejlesztett program lesz, amely a letöltést és a lejátszást is végzi. A Nintendo és a Dentsu saját videotartalmat is fejleszt majd. Ezek a saját tartalmak jól illeszkednek a Nintendo eddigi stratégiájába: család- és barátközpontú, szórakoztató videókat ígérnek. Az amerikai piac eddig csupán egy óvatos „esetleg külföldön is terjeszkedünk majd”-szintű ígéretet kapott. Európát szokás szerint meg sem említették a sajtóközleményben.

A másik nagy durranás a „Food Delivery Channel”, vagyis a kajarendelő szolgáltatás lesz tavasztól. A Wii-tulajdonosok egy már működő szolgáltatáshoz tudnak kapcsolódni a demae-can.com-on. Innét mindenféle ételt: pizzát, szusit, curryt, kínai és nyugati ételeket és természetesen japán kajákat rendelhetnek majd a Wii-tulajok. Ha nem tudsz dönteni (japán nőknél előfordul a boltokban… – a ford.), akkor használhatod a „rulett-módot”, amely véletlenszerűen választ neked ételt.

Related posts

Kommentelj