Li nagymama csirkés pizzája

  • 1 csomag élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 kanál meleg víz
  • 4 csésze liszt
  • fél teáskanál hétfűszer keverék
  • 1 teáskanál repceolaj
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 3,5 dl meleg víz

a feltéthez:

  • 2 csésze mogyoróhagyma vékony karikára szelve (tegyél félre egy keveset a díszítéshez)
  • 2 csésze kockára vágott csirkehús (ha nyers húst használsz, vágd minél kisebbre, hogy megsüljön, de használhatsz grillcsirke-maradékot is)
  • 2 kanál hoisin szósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál sambal oelek
  • 2 csésze reszelt mozzarella

 

 

Egy tálban keverd el az élesztőt, cukrot, sót és a 3 kanál meleg vizet. Várj öt percet, amíg habossá válik. A lisztet keverd el alaposan a hétfűszer keverékkel. Folyamatos kevergetés közben lassan add hozzá az élesztős vizet. Az egészet gyúrd át alaposan (8-10 perc alatt). Formázz a tésztából egy kemény golyót. A tésztát ezután vágd 6 egyforma részre. Formázz belőlük kis gombócokat, és tedd őket a konyha meleg sarkába. Fedd le egy konyharuhával. A melegtől függően 1-2 óra múlva a gombócok a duplájukra dagadnak. Ekkor gyúrj belőlük 20 centis korongot (legfeljebb fél centi vastag legyen a tészta).

Az olajjal bekent pizzákra helyezd el a feltétet (a hozzávalókat előtte keverd el egy edényben) és a sajtot, majd sütőben vagy grillezőben – folyamatos megfigyelés mellett – süsd ropogósra. Ha túl nagy hőmérsékleten sütöd, a pizza alja megég, mielőtt a teteje elkészül. Ilyenkor nyisd ki a sütő ajtaját és úgy süsd tovább.

Tálaláskor a félretett hagymával díszítsd.

 

 Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések