Vegetáriánus sült rizs

  • 2 kanál szójaszósz
  • 3 kanál rizsbor vagy száraz sherry
  • 6 kanál mogyoróolaj
  • 2 tojás felverve
  • 1 répa, 1 centis kockákra vágva
  • 100g borsó
  • 100 g kockára vágott zeller
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 4 csésze kihűlt főtt rizs

A szójaszószt, rizsbort és mogyoróolajat keverd össze alaposan egy kis edényben. Tedd félre.

Egy másik edényben forró olajban süsd ki a felvert tojásokat úgy, hogy kemények, de még nedvesek legyenek. A tojást helyezd egy tálkába és törd kisebb darabokra. Ezt is tedd félre.

A répát 1 percig dobd lobogó vízbe, majd öblítsd le és hagyd kihűlni.

A vokban pirítsd meg a fokhagymát egy kevés olajon, majd add hozzá a borsót és a zellert. 1 perc pirítás után add hozzá a szószt és a rizst. Forrón tálald.

Kapcsolódó bejegyzések