Kantoni húsgolyók
- 500 g ananász (konzerv is jó)
- 3 kanál barnacukor
- 5 kanál terijaki szósz (esetleg szójaszósszal helyettesíthető)
- 1 kanál ecet
- 500 g darált marhahús
- egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 kanál kukoricakeményítő
- kevés víz
Az ananászkonzerv levét tedd félre, a gyümölcsöt csepegtesd le. A levet keverd el a cukorral, 3 kanállal a terijaki szószból és az ecettel. A maradék két kanál terijaki szószban keverd el a hagymát és a marhahúst, majd készíts belőle 20 húsgolyót. Pirítsd meg őket egy teflonedényben, a kisülő zsiradékot távolítsd el. Öntsd hozzá a szószt és néha kevergetve párold az egészet 10 percig. Hideg vízben egy kis tálkában keverd simára a keményítőt és az ananásszal együtt öntsd a húsgolyókhoz. Addig kevergesd, amíg az ananász átmelegszik, illetve amíg a keményítő besűrűsödik.