Jövőre talán új DS 3D-s képpel

Már nem újdonság számunkra, hogy a Nintendo kiadta új DS szériáját, amely nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint a korábbi Lite. Most egy újabb újítás láthat napvilágot: 3D-s képpel élvezhetjük a DS játékokat, méghozzá szemüveg nélkül.

Szóval lett nagyobb kijelzős DSi-nk, biztos emlékszünk a reklámra (két kép belőle lejjebb látható). A hírek szerint a „kijelző méret háború” után most „új harcteret” szándékozik nyitni a Nintendo. Bejelentették ugyanis legújabb fejlesztési tervüket, miszerint: egy új DS modell képes lesz megjeleníteni a 3D-s képet szemüveg nélkül is. A jelenlegi nevén „Nintendo 3DS” kompatibilis lesz a korábbi verziókkal, a DSi-vel is. A társaság sajtóközleménye szerint az új modell 2011. márciusa előtt jelenik majd meg. Az még nem alakult ki teljesen, hogyan is lesz képes a 3D-s kép megjelenítésére a kis gép, talán beépítenek egy érzékelő kamerát, amely a játékos szemének mozgását követve képes lesz követni, és azzal szinkronban változtatni a képet. Persze egyes DSi játékok is használnak már egyfajta rejtett 3D-nek nevezhető technológiát. De elég a szóból, nézzük is meg az elkészített videót erről.

Valószínűsíthető – a híresztelések alapján -, hogy a 3D-s újításokkal így sem lesz első a Nintendo, ha figyelembe vesszük, hogy manapság már a 3D-s televízió készülékek is kezdenek megjelenni a piacon. Egyébként egyes – a játékokat és hardwareiket figyelő – szakemberek úgy gondolják, hogy a bejelentés igen furcsán adta ki magát miután nem sokkal korábban jelentették be azt is, hogy a Nintendo most tervezi az amerikai piacra vinni a DSi után a DSiXL hordozható gépét is.

Related posts

Kommentelj