Cooking Mama 3

Gondolom, sokmindenkivel megesik, hogy kedve támadna főzni egy kis ráment, de nincs fellelhető alapanyag a házban és nincs lehetőségünk 6 órán keresztül főzni a tésztához való alaplevet – így szomorúan pityeregve kénytelenek vagyunk a sablonos pörköltünket kevergetni a tűzhelynél. A kultikus DS játéksorozat folytatásával, a Cooking Mama 3-mal ez esetben is komplett menüsorokat főzhetünk végig, a banános muffintól kezdve a szakéval fényezett lazacig.

A játékot – gondolom – haladó DS tulajdonosoknak nem kell bemutatom: Cooking Mama sok anyuka és gyerkőc szívébe lopta be magát. Az új rész még több receptet, feladatot és giccses díszletet hozott. Ezeknek viszont képtelenség ellenállni egy borús, szalámiskenyér-majszoló délutánon. A receptek közé bekerültek a klasszikus nyalánkságok, mint a sushi, a tempura, az epres krémtorta és jó pár olaszos étel, de Mama segítségével most már profin megtanulhatunk igazi matcha teát habarni, elsajátíthatjuk az instant rámen elkészítésének fortélyait, valamint számos hasznos konyhai trükköt is kipróbálhatunk. A zene az újrafeldolgozott, közkedvelt, fél óra után már kissé idegesítő, de amúgy igencsak imádnivaló Mama soundtrack. A grafika első pillantásra is sokat javult, hangsúlyosabbak a színátmenetek, és lehet, hogy ezt csak én gondolom így, de mintha Mama is valamivel érettebbnek tűnne. Természetesen megmaradt pár jól bevált opció is a játékban ilyen például a wireless hálózaton játszható főzőverseny, tudjuk dekorálni konyhánkat és Mamát is, valamint naplóbejegyzésekben dokumentálhatjuk aznapi főztünket.

Mint ahogyan a játék nevében benne van, most már nem olyan egyszerű a helyzet, hogy a roskadásig telepakolt hűtőből kivesszük az alapanyagokat és főzünk, hanem illik néha elmennünk vásárolni is. Viszont vigyázzunk, egy bevásárlás komoly veszélyeket rejt magában! Vegyük például a csemetéjükkel idegesen futkosó anyukákat, vagy a termékkóstoltatókat, akik nem röstellnek minket akár üldözőbe is venni egy áruházban. Minden bevásárlás elején kis szívek jelzik, hogy mennyi energiát tudunk a vásárlásra áldozni, ha túl sok másik vevőbe ütközünk bele, vagy valamelyik eladó telepakolja kosarunkat csipsszel akkor Mamának bizony hamar elmegy a kedve a vásárlástól, és nem marad más hátra, mint szomorúan hazaballagni.

Érdemes még kiemelni, hogy a készítők változtattak az ételek elkészítésén. Hol bonyolítottak, hol egyszerűsítettek. A régebbi verziókban képtelenség volt úgy felverni a tejszínt, hogy ne törtük volna össze a tálat vagy ne borult volna minden a kötényünkre. A Cooking Mama 3-ban megoldották ezt a problémát, a játék külön jelzi, ha túl gyorsan kavarunk vagy remeg a kezünkben kanál. Ilyenkor előfordulhat, hogy kiesik a kezünkből valami, akkor azt fel kell venni. Ha erősen hámoztuk meg a tintahalat és tintásak lettünk, gyorsan le kell törölni. Ha megégettük a kezünket, mert rácsöppent a leves, fújni kell. Összességében a kisebb átalakításoknak köszönhetően a játék életszerűbb lett – ettől persze még addiktívabb, hiszen ki ne akarna több száz ételt megfőzni, mint a Julie&Julia című filmben?

Related posts

Kommentelj