Húsgombócok hoisin szósszal
Marhahús helyett használhatsz hozzá darált pulykamellet is.
A húsgombócok hozzávalói
- fél kg darált marhahús
- 1 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa
- 100 g hoisin szósz
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál száraz fehérbor
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- fél csésze sózatlan, nyers kesudió
Az összes hozzávalót alaposan keverd el egy tálban. Készíts falatnyi (vagy nagyobb) gombócokat belőle, majd párold készre 15 percig a szószban.
A szósz hozzávalói:
- 200 g hoisin szósz
- 1 kanál szójaszósz
- 2 dl almalé
- 1 kanál szezámolaj
- 2 kanál száraz fehérbor
- 1 kanál reszelt gyömbér
Keverd el alaposan az összes hozzávalót. Forrald fel, majd helyezd el benne a húsgombócokat. Ha a szósz nem lepi el teljesen a gombócokat, félidőben óvatosan forgasd meg őket.
Forró rizzsel tálald.