Húsgombócok hoisin szósszal

Marhahús helyett használhatsz hozzá darált pulykamellet is.

A húsgombócok hozzávalói

  • fél kg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • 100 g hoisin szósz
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál száraz fehérbor
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • fél csésze sózatlan, nyers kesudió

Az összes hozzávalót alaposan keverd el egy tálban. Készíts falatnyi (vagy nagyobb) gombócokat belőle, majd párold készre 15 percig a szószban.

A szósz hozzávalói:

  • 200 g hoisin szósz
  • 1 kanál szójaszósz
  • 2 dl almalé
  • 1 kanál szezámolaj
  • 2 kanál száraz fehérbor
  • 1 kanál reszelt gyömbér

Keverd el alaposan az összes hozzávalót. Forrald fel, majd helyezd el benne a húsgombócokat. Ha a szósz nem lepi el teljesen a gombócokat, félidőben óvatosan forgasd meg őket.

Forró rizzsel tálald.

 

  Fórum a keleti ételekről

Kapcsolódó bejegyzések