Hírek a 'B' kategóriás nyílt kyokushin versenyről

Újabb híreink érkeztek a hétvégi almásfüzitői kyokushin versenyről, amit sensei Bodó Zoltán és a Komáromi Karate Klub rendez. A verseny „B” kategóriás szabályok szerint zajlik.

A szabályok lehetőséget kívánnak teremteni a feltörekvő fiatal versenyzőknek a tapasztalatszerzésre, illetve azoknak a karatékáknak, akik nem szerepeltek eddig nagy sikerrel – dobogós helyezés – „A” kategóriás versenyen. Itt tatamira léphetnek 3 x 2 perc küzdőidőben, sípcsont és fejvédőben, úgy, hogy az „A” kategória dobogós versenyzői távol maradnak az eseménytől. A minimum övfokozat a 6. kyu (sárga öv).

Első alkalommal lesz formagyakorlat is, „B” kategóriában. Ez egy nagyon jó hír a kata utánpótlás szempontjából. A nevezési létszám azt bizonyítja, hogy nagy szükség van az ilyen típusú versenyekre, és érdemes volt a „versenyreform”. Még több embernek teremtettek vele alternatívát, önmegvalósítási és tapasztalatszerzési lehetőséget.

A hölgyek 55 kg-jában 3 fő nevezett, 65 kg-ban 7-en jelezték részvételüket, míg +65 kg-ban 3-an.

A férfiaknál –70 kg-ban 16-an neveztek eddig, a középsúlyban (80 kg)  27-en! És a nehézsúlyban (+80 kg) is 10 fő jelentkezett eddig. A formagyakorlatban 9 férfi és 4 hölgy jelezte előre a részvételét.

Ismét nagyszerű versengés ígérkezik!

Related posts