Házasodni szeretnél? Próbáld Narában!

A narai önkormányzat Cupidót játszik: kiadtak egy könyvet, amely 119 tudományos alapossággal kidolgozott módszert ír le arra, hogyan kérjük meg szívünk választottját. Igaz, némelyik ötlet inkább egy Austin Powers moziba kívánkozik.

Image

 

A kormányhivatal „A világ legboldogabb szerelmes szavai” címmel 128 oldalas könyvet állított össze. Ezek bizonyultak a legjobbaknak abból a 3621 javaslatból, amit egy kampány során gyűjtöttek be az emberektől. A kampány célja az, hogy az embereknek kedvet csináljon a családalapításhoz.

A projekt máris két tv-show-t hívott életre. Az ötletek között volt néhány nyilvánvaló baklövés is, a kötet mégis elvégezte a maga munkáját. Egy láthatóan ideges és összezavarodott férfi például elvitte álmai asszonyát egy elegáns étterembe, és eléugrott a könyvből lopott Nagy Mondattal: Kérlek, vegyél el engem egy randevúra”. A pár ennek ellenére egybekelt.

Egy forróvérű Kaszanova ezzel a mondattal érkezett a randevúra: „Tűzoltó vagyok, az igaz, de a szerelem lángjait sosem oltanám el.”

A prefektúra eredetileg egy „100 szó, amivel megkérheted Őt” kampányt tervezett, megállítandó a csökkenő születésszámot. Az ötlet több kiadónak is megtetszett, akik felajánlották, hogy könyv alakban is kiadják a segédanyagot. Az eredeti száz szófordulat annyira jól sikerült, hogy további 19-cel bővítették a kínálatot.

Már az első kiadásból is húszezer példány került az utcára – a házasodó kézikönyv jelenleg is Japán-szerte kapható 1050 jenért…

Asahi

Related posts