Harmadik sport Wushu és tradicionális Kung-fu Magyar Bajnokság

Harmadik sport Wushu és tradicionális Kung-fu Magyar Bajnokság, 2004. december 04. Székesfehérvár, Arév Sp.csarnok

Örömkönnyek és hatalmas küzdelmek!

Nagy sikerrel folyt hétvégén Székesfehérváron a harmadik sport wushu magyar bajnokság, melyen tradicionális Kung-fu kategóriák új fajtáival is színesítették a programot. A taiji gyakorlatok mind két módon lettek pontozva: modern és hagyományos rendszerben egyaránt.

24 egyesület 367 indulóval több mint 50 kategóriában mérhette össze tudását. A wushu-ra méltán mondják hogy az egyik leglátványosabb sport. Az akrobatikával tűzdelt, szinte a tornászok ügyességével bemutatott harci mozdulatok páratlan élményt nyújtottak. A szervezők a Magyar Wushu Szövetség és a Hagyományos Kínai Harcművészeti és Kulturális Egyesület vezetői elmondták, hogy maximálisan elégedettek. Hagyományt szeretnének teremteni, melynek ez a rendezvény csak az első lépése volt.

A bajnokság sárkánytánccal és a wushu szövetség bemutatójával kezdődött. Ezután dr. Szeiler András, Székesfehérvár alpolgármestere jól felkészült, csodálatos beszéde következett. Majd Shi Xing Hong, a verseny elnöke megnyitotta a versenyt. Folyamatosan, szinte megállás nélkül 3 páston bonyolódott a rendezvény egészen estig.

A legeredményesebb egyesület:

Magyar Wushu Egyesület

vezető mester: Sifu Duan Shi Chao

elnök: Sifu Shi

Xing Fu: 10 arany-, 12 ezüst- és 10 bronzérem

A verseny mellett az esti gálaműsorban szenzációs produkciót láthattak a jelenlévők.

Fellépett Kapecska Attila Chow Gar Kung fuval, a Magyar Wushu Szövetség válogatott csoportja, a Tai Chi Központ csoportos legyező formával, valamint Sifu Vadas Mihály, Doór Béla és Krausz Frerenc, akik szablyaformával kápráztatták el a közönséget.

Zhang Wang Fu kung fu nagymestert szűnni nem akaró tapssal díjazta a közönség.

Ezután már végleg elszabadultak az örömindulatok, hiszen Duan Zhi Chao mester következett, amit több perces vastaps követett. Szerintünk ilyet eddig csak koncerteken vagy színházban lehetett látni, mintha egyfolytában újabb bemutatókra invitálták volna a mestert, hosszú taps és taps!

Az igazi családi hangulatot már ezelőtt sikerült megteremteni: a produkciók között adta át a Magyarországi Harcművészetek Össz-szövetsége a frissen megalapított Harcművész Halhatatlanok Dicsőségcsarnokának elismeréseit. A dicsőségcsarnok állandóan látható lesz a www.budomagazin.hu internet oldalon.

Az első kiemelt díjat Dr. Galla Ferenc, 8 danos judo mesteredző vehette át, aki 42 évig vezette a TF küzdősport tanszékét. Nevéhez fűződik a magyar judo és karate oktatás elismertetése, elfogadtatása.

Elérzékenyülten vette át életműdíját a szintén elérzékenyült Sensei Kalmár Árpádtól, a Magyarországi Harcművészetek Össz-szövetsége elnökétől.

A következő díjat Cséffalvai Péter, a Félix Boksz Promotion társtulajdonosa, a Magyar Shaolin Egyesület elnöke adta át Miló Viktóriának, aki gyémánt fokozatú elismerést vehetett át. Elsőnek Péternek mondott köszönetet, amiért felfedezte őt a profi boksz világának. Zokogva köszönte meg Sifu Miló Andrásnak, aki nemcsak az édesapja, de edzője is volt éveken át, majd édesanyjának szintén megköszönte a támogatását és a szeretetét.

Ezután egy szomorú elismerésre került sor, 1 perces néma felállást követően a három sáska kung fu mester, Sifu Váradi György, Sifu Liszka László És Sifu Kovács László könnyes szemekkel vehette át Shi kong Tix Richard életműdíját, aki nemcsak a stílus mestere, de a Kung Fu Szövetség alapítója és főtitkára volt. A díjat Bánhegyi László, a Kung Fu Szakszövetség elnöke, Tix mester barátja nyújtotta át az emlékezéstől meghatódott mestereknek.

A következő a sorban a hihetetlen eredményeket felhalmozó Dr. Csábi Bettina kapta, egy szintén csodálatos harcos, Csonttörő Nagy János boksz fenoméntől. A Gyémántfokozatú kiemelt díjat Betti edzőjének és egyben férjének, Koller István kyokushin mesternek és Body Contact szakágvezetőnek köszönte meg. Kiemelten méltatta a Félix Boksz Pormotiont, és ennek tulajdonosát, Rácz Félixet.

A következő életműdíjas Somogyi Géza, a Magyarországi Harcművészetek Össz-szövetsége egyik alapítója, és hosszú éveken át igazgatója a Magyar Nemzeti Sportszövetség bizottságának, a megújult MHÖSZ tiszteletbeli elnöke munkásságáért vehette át Sifu Serflek Józseftől.

A Dicsőség Csarnok tagjai több ajándék mellett átvehették a Nagy Harcművészeti lexikon jelképes borítóját, amely biztosíték arra hogy december 8-án elsőként kapják meg a könyv frissen megjelent példányait. A versenyt megtisztelte jelenlétével Baló Júlia író és tv-sztár, aki dedikálta most megjelent könyvét, a Harcos Szerzetest, mely a harcművészetek világába kalauzol el minket rendkívül szórakoztató módon.

 

Related posts