Feitosa vs. Goodridge visszavágó a tokiói K-1 World Grand Prix döntőn

Valószínű, hogy nagy közönségsikert remélnek a szervezők és ezért hozták újra tető alá a Kyokushin karateka Glaube Feitosa és az amerikai hústorony, Gary Goodridge összecsapást a hétvégi K-1 döntőn.

Mint tudvalévő, április végén egyszer már megmérkőzött egymással a két K-1-es küzdő a las vegasi tornán, ahol a döntőben találkoztak egymással.

Image

Fetosa vs Goodridge az áprilisi amerikai grand prix-n

Feitosa ekkor egy nagyon okos és taktikus csatában, klasszikus brazil mawashi geri (rövid, félköríves fejrúgás) ko-val hódította el a las vegasi koronát és így került a World Grand Prix 16-os döntőjébe.

Goodridge június végén újabb esélyt kapott a főtáblára kerülésre és élve a lehetőséggel, megnyerte a Hawaii Grand Prix-t. Sajnos mind Ő, mind Feitosa búcsúzni kényszerültek a további küzdelmektől, hiszen Goodridge Jerome Le Bannertől szenvedett első menetes ko vereséget Oszakában, Feitosa pedig nem tudta megoldani a Semmy Schilt „feladatot”: három menetben pontozással maradt alul a holland óriással szemben.

Most ismét lehetőség nyílik rá, hogy összecsapjon egymással a nyers erő és a valódi technikai felkészültség, egy „reserve fight” keretében.

Ugyanitt mérkőzik még a német Stefan Leko is, akinek az ellenfeléről sajnos nincs információnk.

Schmidt Péter

Related posts