Elkészült a japán mágneses motor

A fizika törvényei szerint azonban nem lehet több energiát kinyerni egy berendezésből, mint amennyit beletettek. Ezt nyomban felvetették Kohei Minatonak, aki biztosított mindenkit, hogy a szerkezetei nem cáfolják meg az energia megmaradásának törvényeit.

Nincs egyensúlyi helyzet

A megmagyarázhatatlan plusz teljesítmény a rotorba ágyazott állandó mágnesek mágneses erejéből ered. A szerkezetek pusztán kiaknázzák a természet négy alapvető erejének egyikét, jelentette ki Minato.

Az iskolában viszont azt tanítják, hogy a mágnesek kétpólusúak, a mágneses mozgás pedig egy stabil egyensúlyi helyzetben állapodik meg, próbálták megfogalmazni ellenvetéseiket a szkeptikus látogatók.

Kohei Minato azonban elmagyarázta, hogy a mágnesek rendkívül pontos elhelyezésével, illetve az állórész tekercseinek jól időzített pulzáló táplálásával eléri, hogy a taszító erő éppen a mágneses holtpontban jelentkezzen. Ez további mozgást indukál a mozgás fékezése helyett.

Légkondi is lesz

Nobue Minato ekkor a látogatókat két olyan géphez vezette, amelyek meggyőzhetik a tamáskodó befektetőket a felfedezett eljárás működőképességéről. Az egyik szerkezet az áruházlánc által megrendelt hűtőventillátor prototípusa. A készülék szinte tökéletes mása a mellette álló Mitsubishi-konszern gyártotta ventillátornak, amelyet széles körben használnak Japánban. A működési teszt bizonyítja, hogy a két berendezés közel egyforma mennyiségű levegőt mozgat meg.

A másik bemutató darab a Nippon Denso, Japán legnagyobb légkondicionáló berendezés gyártója számára készült. A berendezés meglepően kompakt építésű, és szintén hasonlít a hagyományos típusokhoz.

Marad Japánban

A J@pan Inc. újságírója azt tudakolta a feltalálótól, hogyan tervezi bevezetni az iparban az eljárást. Kohei Minato kifejtette, hogy elsőként Japánban szeretné bevezetni a technológiát, mivel úgy érzi, hogy az országon belül ellenőrizni tudja a dolgok helyes menetét.

Hogy miért nem megy az USA-ba vagy Kínába? Tapasztalatai szerint az első kritikus lépés a piacképes termék megalkotása, és az eljárás finomítása. Eközben pedig nem szeretne külföldön jogi csatározásokba és szabadalmi jogsértési ügyekbe bonyolódni. A technológia licencének exportját ugyanakkor nem zárja ki, és más országokból egy sor potenciális érdeklődővel tárgyal.

Related posts