Edzés – szakadásig

Az ESPN televízió meglátogatta Dani edzését. Az ESPN a szervezet egyik fő média szponzora, a legtöbb videót, tv anyagot ők készítik. A Damashi is meglátogatta a magyar nehézsúlyú sportolót. (Ez az egyik legkeresettebb küzdősport lap Japánban.)

     

Shihan Midori is megtekintette a tréninget, ahol nagy „szakadás” történt.

Méghozzá a zsák leszakadása: Dani utolsó perc béli rohamát nem bírta a szer, és egy fejre irányuló térdrúgásnál engedett a gravitáció vonzásának, leszakadt. A Shinkyokushin szervezet vezetője igen elismerően tapsolt, majd nyilatkozott az ifjú Európa-bajnok edzésmunkájáról.

   

Később jelentős szponzorokkal Tokió egyik elit éttermébe mentek vacsorázni, ahol jó hangulatban sokat beszélgettek a Kyokushin helyzetéről is.

Célegyenesben

Megérkeztek az ausztrálok is a Nyílt Shinkyokushin Japán Bajnokságra. Dani szerdán elvégezte utolsó edzését, csütörtökön pihent, interjúkat adott, majd pénteken átmozgatást végzett. Szombaton felgördül a függöny!

Image

Imras a gyerekek körében is népszerű

A verseny helyszínére megérkezett Donatas Imbras, a korábbi többszörös Európa-bajnok, Dani legnagyobb riválisainak egyike. De most inkább szorít a magyar fiúért a japánokkal szemben, hiszen nem indul a tornán. Be fog mutatkozni a felkelő nap országának nagyérdeműje előtt – beszél kicsit magáról. Sőt, a hírek szerint bemutatót is fog tartani. Ez igen meglepő, hisz egy ilyen rangos tornán általában nagy tapasztalatú, magas fokozatú mesterek tartják a bemutatókat.

Imbras egyébként hivatásos katona, kommandós. Japán látogatása után is egy 9 hetes túlélőtáborba vezényelték.

Image

Vajon Suzuki megmutatja-e erejét?

Kissé csökkent a világbajnok Suzuki népszerűsége, folyamatosan keresik az új csillagokat. Erre úgy válaszolt a már nem túl fiatal versenyző, hogy bejelentette: indulni akar a következő, 2007-ben megrendezésre kerülő világbajnokságon is! Mindenki kiváncsian várja, hogy ha összekerül az egyik új kiválósággal, a középsúlyú bajnok Yamadával, akkor melyikük győz. Yamada lelkes, de súlyával együtt a tapasztalata is kisebb, mint Suzukié.

Image

Török Dani térdrúgásától még a föld is megremeg

Ha Suzuki túljut a jól ütő Yamadán, akkor remélhetőleg Török Dániel állja útját, de itt már a legjobb 4 között vagyunk! Ámen.

Related posts