Török Dani sorsolásáról – bővebben

Az első körben kiemelt, erőnyerő, nem kell küzdenie. A második körben nagy valószínűséggel Sozo Sakata lesz az ellenfele, akiről nagyon keveset tudni. 185 cm, 115 kg. Nem nagyon ismert küzdő. Remélhetőleg Dani biztosan veszi az akadályt.

Image

 Satoshi Niho

A harmadik körben nagy a valószínűsége Yuki Sakainak, akit már jól ismerünk. Top versenyző, de ennek a teamnek az alján szerepel. Az igazán komoly riválisokkal szemben eddig mindig alulmaradt. Valószínűleg az elejét ő is sikerrel veszi. Mérkőztek már egymással Danival, 2003-ban a világbajnokságon, ahol a japánnak esélye sem nagyon volt Danival szemben. 33 éves, 178 cm, 95 kg. Az európai mezőnyből verte Mark Potmát (Hollandia). 13 éve karatézik. Standard japán stílus, talán erősebb combosok, jó fájdalomtűrés, unalmas küzdőstílus. Az első napon a 16-ig folynak a csaták, így itt szombatra lehúzzák a rolót, hogy vasárnap a legjobb 16-tól indulva eljussanak a verseny egyetlen bajnokáig!

Image

 Shinji Sakamoto balról, Tsukamotóval szemben

Igen valószínű, hogy Shinji Sakamoto jut el idáig. Jól ismerjük. A budapesti világkupán verekedett. A VB-n is tatamira lépett, Grigoriev állította meg. Kissé szemtelen stílusú, jól mozgó, fejre meglepőket rúgó versenyző, nem komoly ütő-rúgó erővel és fájdalomtűréssel. Tsukamotóhoz hasonló stílusban verekszik. Midori shihan egyik kedvence, nemrég lett branch chief. 179 cm, 92 kg, 30 éves 3. danos, és mindössze 10 éve karatézik.

Image

 Yuki Sakai

Már ezek is igen elméleti fejtegetések, egy küzdelemben a másodperc törtrésze alatt lehet pokolba vagy mennybe menni. De az esélyek és az eddigi eredmények ezt mutatják. Persze mindig robbannak meglepetés versenyzők is.

Mindezek után feltehetően a másik ág győztese jöhet, aki nagy valószínűséggel az orosz Maxim Schevchenko (182 cm, 88 kg, 3. dan) lesz. Suzukitól kapott ki a VB-n, a 32-ben. Vagy Satoshi Niho, a nagy öreg, akiről már sokszor lemondtunk, és mégis 3. lett a világbajnokságon. Már 36 éves. Az utolsó VB-n Brian Jacobsentől kapott ki, akit utána Dani vert. 175 cm, 88 kg.

Image

  Tsukakoshi

Ha minden jól ment, akkor a 4-ben vagyunk, ahol a szervezők biztos úgy számolnak, hogy a másik ágon az „A” blokk győztese lesz, aki Kunihiro Suzuki világbajnok. 178 cm, 95 kg, 35 éves, 15 éve karatézik. Semmi különöset nem tesz, de nagyon jó erő-állóképességi küzdő, ezt mindig tudja. Erős gyomortámadásai vannak, de ő maga is sebezhető gyomorra. Többször kapott ki gyomor KO-val, bár majdnem mindig Tsukamotótól, aki sokkal inkább a jó időzítés, mint a nagy ütő-rúgó erő miatt küldte vérpadra a többszörös japán bajnok Suzukit.

A döntőbe mindenki a címvédőt, a világkupa nehézsúlyú bajnokát, Tsukakoshit várja. És itt létrejöhet a revans! „Csak idáig kell eljutni…”
Hosszú, talán váratlan dolgokkal telített, kemény út lesz! De ezért az utazás.

Így zajlik „fejben” egy japán bajnokság. Kiderül, mi történik a tatamin, a valóságban!

Related posts