Szezámos marhahús paradicsomsalátával

  • 120g hátszín falatnyi darabokra vágva
  • szaké ízlés szerint
  • 6 koktélparadicsom
  • 4 retek
  • 10 szép salátalevél
  • az öntethez:
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 kanál ecet
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál szezámolaj
  • 1 kanál fehér szezámmag
  • 1 kanál reszelt gyömbér

A húst vágd falatnyi darabokra. Szakéval ízesített vízben blansírozd 2 percig, amíg a felszíne kicsit megbarnul. Vedd ki a vízből, csepegtesd le. A koktélparadicsomot és retket szeld a lehető legvékonyabbra. 5 salátalevelet tépj szét 6-8 darabra. Keverd össze az öntet hozzávalóit.
Először az egész salátaleveleket tedd a tányérokra, rá a húst, arra a széttépett leveleket, arra a retket és a paradicsomot, majd öntsd rá az öntetet.

Kapcsolódó bejegyzések