Csirke brokkolival gyömbérszószban

  • 200g kicsontozott csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 2 kisebb petrezselyemgyökér
  • 1 szál kisebb sárgarépa
  • fél liter dasi (a higítási arányok az üvegen láthatók)
  • kukoricakeményítő, kevés hideg vízben elkeverve
  • 1 kanál frissen reszelt gyömbér leve

az ízesítéshez

  • 1 kanál szaké
  • 1 kanál mirin
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál világos szójaszósz

A csirkehúst vágd kétcentis kockákra. A brokkoli virágait szedd le (a szárára nincs szükségünk), és harminc másodpercre dobd forró vízbe. Utána csepegtesd le, tedd félre.
A petrezselemgyökeret tisztítsd meg, majd vágd 6-8 darabra. A répát is vágd falatnyi darabokra. A zöldséget és a húst tedd a dasiba. Addig főzd, amíg a petrezselyem is megpuhul. A keletkező habot szűrővel távolítsd el.
Add hozzá az ízesítőket, majd a vízben elkevert keményítőt. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg besűrűsödik.
Tálalás előtt keverd el benne a gyömbért.

Kapcsolódó bejegyzések