Citromos chili

  • 20-30 friss, hosszú chillipaprika (zöld)
  • 10 citrom
  • negyed csésze mustármag
  • negyed csésze mangópor (amchur)
  • fél kanál kurkuma

Mosd meg a paprikákat, csepegtesd le és töröld meg őket alaposan. Mindegyiket vágd fel hosszában. Keverd össze alaposan az összes száraz hozzátevőt a  paprikákkal. Vágj 5 citromot negyedbe, és egy üvegben add hozzá az előbb elkészített keverékhez.

A maradék citromok levét facsard ki és öntsd levüket a chillire. Rázd össze az egészet, majd tedd félre olyan helyre, ahol a rovarok nem találják meg. Naponta rázd fel az egészet. A paprika 8-10 nap alatt marinálódik. Ezután egy légmentes üvegben kell tárolni a hűtőszekrényben. Rizs vagy zöldség mellé kitűnő kiegészítő.

Kapcsolódó bejegyzések